
Papris μάθε να τρως υγιεινά προϊόντα από χαρούπι !
Τα χαρούπια αποτελούν μια εξαιρετικά πλούσια τροφή. Είναι πλουσιότερα σε ασβέστιο ακόμα και από το γάλα αφού περιέχουν 350 μγ ασβεστίου ανά 100γρ. σε σύγκριση με το γάλα που περιέχει 120 μέχρι 130 μγ ανά 100 γρ. Η πρωτεΐνη στα χαρούπια ανέρχεται στα 4%, οι υδατάνθρακες στο 63% ενώ ταυτόχρονα τα χαρούπια είναι πλούσια σε φωσφόρο (80μγ ανά 100 γρ.) σε βιταμίνες Α και Β, ενώ περιέχουν ακόμη μικρές ποσότητες σιδήρου, νατρίου και πολλά άλλα μεταλλικά στοιχεία.
Τα προϊόντα από χαρούπι είναι :
Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο υγιεινά, καθώς δεν αναπτύχθηκαν με παρεμβάσεις που είναι έξω από την «φυσιολογική» τους ζωή, όπως ορμόνες, συνθετικά λιπάσματα, βιταμίνες, αντιβιοτικά κ.α. Είναι ασφαλή για την υγεία μας, καθώς δεν έχουν υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που, πιθανώς μπορεί να προκαλέσουν σωρεία προβλημάτων υγείας, ιδίως στα παιδιά. Έχουν ανώτερη διατροφική αξία και, συχνά, είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα. Τέλος, καλλιεργούνται με μεθόδους που είναι πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον, συντελώντας, έτσι, στην αειφορία του πλανήτη.
(C) 2013-2014 Bio Fruit Οπωροπαντοπωλείον All Rights Reserved